2012. január 30., hétfő

Bizsereg Dan Wesson nagybácsi nadrágja, avagy kinek hosszabb a ....sza(ASG 8 inch Dan Wessonl)

 Léteznek bizonyos unikornisok még az airsoftban is, amik megbabonázzák az embert. Vágyunk rá de sohasem lehet a miénk teljesen. Ez a helyzet az egyik legdögösebb legmacsósabb döggel a DAN WESSON revolverrel is. Hála istennek a kínai WG mérnökei úgy döntöttek hogy miért ne lehetne 500+ fps-es pisztolyokkal potyogtatni egymásra. És itt válik a dolog érdekessé ugyanis a 30.000Ft-os gyönyörűség azonnal pórfogóvá válik mihelyst nagy játékra vagy MASZ2010 szabályrendszerű akárhova is karjuk vinni, hiszen pisztoly/maroklőfegyver max 400fps lehet. HÁT EZ ÍGY NEM MARADHAT :D
Ekkor jön a barkácsolás mit is lehet vele tenni. Hát meg kell találni a megoldást hogy gyengíteni lehessen. Mivel már sikerült a másik unikornisnak számító KJW MK1 420fps-ét 380ra szelídíteni és pályára vihetővé tenni, adva volt a kihívás. A pisztoly egy sok hátsó kertet, nagypapa gyümölcsösét és szomszéd erdejét látott egy éves pisztoly. Tulajdonos barátunk mészárolta haverjait hétvégente. Megkért hogy adjuk el és alakítsuk át extra tesztoszteronját M4 mániává :S (erről majd később) 

A pisztoly 390 fps-sel érkezett amit új patronnal lőtt,  ezért gondoltam is hogy nem kell ehhez hozzányúlni jó ez így.... ...Aztán nem bírtam ki.... szétszedtem... Nos annyi történt hogy némi kenőanyag és az alkatrészek bemelegítő gimnasztikája után szépen a helyére pattantak, hiszem még senki sem ellenőrizte le őket odabent az ereje gyorsan felkúszott 457fps :S apropó elfelejtettem megemlíteni hogy a CO2 patron a markolatban kapott helyett, mint ahogy a képen is látszik a helye. A pisztoly kidolgozásával semmi gond nincs, szép és strapabíró a festés a fém ugyan nem acél viszont masszív és nem fog kettérepülni az oldalunkon az első hasas után. Elromlani kizárólag a kopás útján tud a szerkezet, viszont idővel a külső cső meglöttyenhet mivel mindössze két kicsit stift hivatott azt a testhez rögzíteni.

...ekkor jöt Etiop doktor 10 ujjas varázsmutatványa hogy az iciri rugók feszítette piciri alkatrészek ne repkedjenek a világ minden szeglete felé.



Na már most ha objektíven kívánjuk megközelíteni a problémát... akkor olyan egy órányi ujj torna és 6 szétszedés-összeszerelés után sikerült elérni az elvárt teljesítményt a megfelelő módosításokkal! természetesen új patronnal kronóztam nehogy meglepetés érje a jövőbeli gazdáját.... hurrá MASZ kompatibilis....







Viszont hogy ne érjen vád a száraz bejegyzés és a kipróbálatlan technikai újítások miatt... megnéztem hogy Panda macska mennyire találja félelmetesnek a marcona pisztolyt.... ..nagyon félt... nagyon. Viszont mivel régi álmom a revolver én magam is kivittem egy vasárnapi mészárlásra és jól vizsgázott.... kb 3-5 fok volt és végig az oldalamon lógott. Nem dermedt le és nagyszerűen lehetett hallami amikor betalált a a BB: "ááááááhhhhhhhh      uuuuuuuuuu"  A fegyver kényelmes és jó súlyelosztású, természetesen orr nehéz de kényelmesen célra lehet tartani. Természetesen minden guggolásnál az orrát túrta a sárba :S hát igen a hosszú cső átka. A revolver nem egy pontlövő istennő viszont a szabályok által előirányzott 20 méteres távolságban igencsak meg lehet rettenteni az ellent, tudja amit más pisztolyok, még a hop hiánya ellenére is, amit egyértelműen az erővel próbáltak anno ellensúlyozni. A revolver csak 6-t tud lőni, ugyanis egyetlen BB-t lehet a lőszerhüvely imitációk orrába tuszkolni. Nagyon élethű az újratöltés hiszen vagy egyesével kell a dobba csúsztatni a hüvelyeket vagy a gyorstárazó segítségével egyszerre a 6-ot, és inkább hasonlít japán teaivási rituáléhoz mintsem Costa féle speed reloadhoz :D Én régóta álmodtam a fegyverről, végre kipróbálhattam és tudom hogy ha sor kerülne rá bizony vennék magamnak egy 2 inches, rövid csövűt végső bástya ként amolyan "én pedig még valaki akkor is magammal viszek a halálba" felkiáltással. Aki szereti az ilyen különlegességeket és oldal fegyverét inkább tekinti barátnak és utasnak a harcban mintsem golyóköpő bajtársnak annak jó választás lehet!



10 megjegyzés:

  1. Andrew The Terrible2012. február 1. 21:50

    De remélem, a játék végén megkérdezted: "Ötöt lőttem, vagy hatot...?" :-DDD

    VálaszTörlés
  2. Ceco csapattagomnak is ilyen van. Nagyon csinos egy fegyver, de pózolásnál többre sajnos nem való :)

    VálaszTörlés
  3. Engem 15 méterről combonlőtt és nagyon fájt, tanusíthatom...

    VálaszTörlés
  4. Ronda, haszontalan. Olyan mint a popsi szex.

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Nekem van eg y6inches változat de ereszt az a szerkezet az oldalán amit megüt a kakas mit lehet tenni vele?

    VálaszTörlés
  7. elvileg létezik egy power up kit a pisztolyhoz amiben van megfelelő tömítés... vagy házilag a csapágyboltok buzgó kutatásával lehet megfelelő o-gyűrűt keresni

    VálaszTörlés
  8. hogy tudnám én is lecsökkenteni az FPS-t MASZ kompatibilisre? DW 8"

    VálaszTörlés
  9. mint ahogy a képen is látszik a markolatban van a hammer spring annak az előfeszítésével vagy lazításával lehet állítani az fps-t... mielött buzgó vagdosásba kezdenénk érdemes a méretet lemérni és csere darabot beszerezni bármilyen másik pisztolyból ugyanis csak egyszer lehet elrontani.

    VálaszTörlés
  10. http://www.airguns.hu/airgunshu/0/0/3/3/9/0/?hledatjak=2&slovo=dan%20wesson itt van hozzá javitó készlet

    VálaszTörlés